Acne

Acne is één van de meest voorkomende huidaandoeningen. En gaat gepaard met psychisch leed. Kies voor professionele acne-therapie met individuele benadering en uitgebreide mogelijkheden bij Mary Smits, gespecialiseerd in acne en acneiforme aandoeningen.

Hoe ontstaat acne?

Acne is een chronische ontsteking van de talgklierfollikel. Dit kenmerkt zich door het voorkomen van comedonen, papels, infiltraten en pustels. De talgklieren monden uit in haarzakjes en produceren huidsmeer (talg) om de huid soepel te houden en de zuurgraad van de huid te bewaren. Wanneer de uitgang van het haarzakje verstopt raakt ontstaat acne. Waardoor acne precies ontstaat is niet duidelijk, waarschijnlijk spelen meerdere factoren een rol.

Deze factoren zijn vaak een combinatie van
– Een verhoogde talgproductie
– Een stoornis in het verhoorningsproces van het afvoerkanaaltje van de talg
– De invloed van bacteriën en schimmels
– De invloed van mannelijke hormonen

Acne kenmerkt zich door: een vette glimmende huid, mee-eters (zwarte en witte), rode pukkels, puistjes met een geel puskopje en acnélittekens.

Behalve de puistjes die door inwendige oorzaken ontstaan zijn er ook acnevormen die ontstaan door andere factoren.
Cosmetica, bijwerkingen van geneesmiddelen, stoffen zoals olie, teer, petroleum kunnen tevens het ontstaan van acne activeren.

Andere vormen van acne:

Huidaandoeningen die op acne lijken, maar op een andere manier behandeld moeten worden zijn : acne rosacea, folliculitis (infectie van het haarzakje), dermatitis peri-oralis (pustuleuze en schilferende afwijking rondom de mond) of steenpuisten.

 • Acne behandeling

  De behandeling van acne is voornamelijk gericht om zoveel mogelijk mee-eters en puistjes te kunnen verwijderen. De huid wordt eerst goed gereinigd en voorbehandeld. Instructies voor thuisverzorging horen hier ook bij.

 • Doel van de behandeling

  Doel van de acnetherapie is in combinatie met eventuele medicatie (zoals antibiotica) de acne zo rustig mogelijk te houden.
  Het gebruik van diverse peelingsystemen (AHA peelings en BHA peelings, TCA, microdermabrasie) kunnen littekentjes en pigmentvlekjes verzachten. indien nodig word een lasertechniek ingezet wanneer er sprake is van verhard onderhuids talg om dit vloeibaar te maken zodat dit beter kan afvloeien. de Fractional CO2 laser word ingezet bij behandeling van acnelittekens. De UVPLaser pakt de bacterie aan die de ontsteking veroorzaakt.

 • Vergoeding

  Acne-behandelingen worden afhankelijk van uw polis door de meeste zorgverzekeringen vergoed vanuit het aanvullende zorgpakket.

Acne voor
Acne na

De acne therapie wordt door Mary Smits persoonlijk gedaan.

Dieptereiniging, chemische peelings en lasertherapie worden afwisselend toegepast.

Maak een afspraak  en krijg volledig advies over acne en overige huidaandoeningen.

Acne rug
Acne rug

Acne

Laat uw huid behandelen door erkend therapeute Mary Smits