Tepelhoftatoeages Helmond

Tepel- en tepelhoftatoeages

Maak een afspraak!

Maak een afspraak!

Tepeltatoeage – Tepelhoftatoeage – borstreconstructie – medisch tatoeëren

Mary Smits verzorgd de tepelhoftatoeages in het MMC te Veldhoven, verbonden aan Cosmedic: het plastisch team van ZO Nederland. Door deze unieke samenwerking, waarbij beide disciplines in elkaars verlengde werken, heeft ze al heel veel patiënten naar tevredenheid kunnen helpen!

Na een borstreconstructie ontbreken vaak de tepel en de tepelhof. Een chirurg kan deze alsnog reconstrueren. Het inkleuren van de tepel is een aanvullende behandeling op de reconstructie. Gemiddeld zijn er drie behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen.  Gestreefd word naar een 3D effect.

Voor alle patiënten wordt er door de plastisch chirurg een aanvraag ingediend bij de verzekering, waarbij veel verzekeraars de behandeling vergoeden.

Wat houdt de behandeling in?

Tijdens de eerste afspraak zal in een gesprek met de cliënt de voorgeschiedenis van de aandoening besproken worden. Er word een tepel getekend zoals die ongeveer er uit zal gaan zien wanneer deze getatoeëerd is. De cliënt kan hierdoor een beetje wennen aan het idee dat er weer een tepel aanwezig is. Ook worden verdoving en nazorg besproken.

 

Mary Smits Huid- en Lasertherapie heeft al heel veel patiënten naar tevredenheid kunnen helpen!

  • Starten met een tepeltatoeage

    Er word een begin gemaakt met het bepalen van de juiste kleur, de exacte plaats word bepaald en voorgetekend. Hierna word gestart met de tepeltatoeage. Vier tot zes weken daarna beoordelen patiënt en Mary samen of de vorm en de kleur goed zijn. In de daarop volgende behandeling(en) stelt Mary de kleur bij.

  • Resultaat

    Direct na de behandeling is de pigmentatie nog vrij donker en kan de huid licht gezwollen zijn. Door het natuurlijke vernieuwingsproces van de huid wordt de pigmentatie enkele dagen na de behandeling tot 40% lichter. Als de tatoeage de natuurlijke vorm en kleur zo dicht mogelijk benadert, is het werk van Mary klaar. Een tatoeage kan na enkele jaren vervagen waardoor hij bijgewerkt moet worden. Dit is een normaal biologisch proces.

  • Nazorg

    Houd de getatoeëerde huid de eerste week na de behandeling droog. Kort douchen mag, maar uitgebreid badderen is niet verstandig. De tatoeage mag niet week worden. De huid kan gaan vervellen en soms ontstaan er korstjes waaraan u niet mag krabben. Licht insmeren met Vaseline of Bepanthen crème is toegestaan. Zorg ervoor, dat u het getatoeëerde gebied het eerste half jaar goed beschermt tegen de zon. Dek het gebied af met kleding of met een pleister of bescherm het met een zonnebrandcrème met een hoge spf-factor.

Tepeltatoeage
Tepel-tatoeage

Tepeltatoeage – Tepelhoftatoeage

Medische tatoeage door Mary na een borstreconstructie of tepelreconstructie

Mary Smits | Huidtherapie & Medisch tatoeëren

KP Kwaliteitsregister Paramedici

Mary Smits is een geregisteerd lid van de KP (Kwaliteitsregister Paramedici).

Nederlands Vereniging van Huidtherapeuten

Mary Smits is aangesloten bij de Nederlands Vereniging van Huidtherapeuten.