Tepelhoftatoeages Helmond

Tepel- en tepelhoftatoeages

Maak een afspraak!

Maak een afspraak!

Tepeltatoeage – Tepelhoftatoeage – borstreconstructie – medisch tatoeëren

Na een borstreconstructie ontbreken de tepel en tepelhof. Een plastisch chirurg kan deze alsnog reconstrueren. Het inkleuren van de tepel is een aanvullende behandeling op de reconstructie. Gemiddeld zijn er twee behandelingen nodig om het gewenste 3D effect te behalen.

Adertjes, kleine bultjes -de klieren van Montgomery genaamd- , worden ultrafijn nagebootst. De tepel zelf is optisch verheven boven het tepelhof, zodat het lijkt alsof er een heuse tepel aanwezig is.

Mary verzorgd de tepeltatoeages momenteel alleen nog in haar eigen praktijk , maar is ook 5 jaar verbonden geweest aan het plastische team van het Diakonessenhuis te Utrecht. Ook heeft ze 6 jaar  gewerkt in het MMC te Veldhoven, verbonden aan het maatschap plastisch chirurgie zuid-oost Nederland.

Er word alleen gewerkt met kwaliteit inkten of micro-pigmenten die een hoge pigmentwaarde bevatten, die minimaal vervagen en geen gezondheids- problemen veroorzaken. Ondanks dat er vaak beloofd word dat een tatoeage niet zal vervagen kan dit helaas niet worden gegarandeerd.

Een dunne, uitgerekte huid door het gebruik van een expander en borstprothese, littekenweefsel of bestraalde huid wil ooit heel anders reageren op de pigmentopname, of stoot de gebruikte inkt af. Er zal altijd een middenweg worden gekozen tussen heuse tatoeage of ultra fijne micropigmentatie, in overleg met de patiënt.

Een tatoeage zal na verloop van tijd dieper de huid in zakken, en door blootstelling aan UV licht lichter worden.

Een micropigmentatie zal door het lichaam zelf worden afgebroken en na 2-3 jaar opnieuw een retouche nodig hebben.

U krijgt in ieder geval de beste zorg en begeleiding die noodzakelijk is, en er word rekening gehouden met Uw wensen en voorkeuren.

Medisch-tatoeeren
Medisch-tatoeeren

Medische tatoeages worden door Mary persoonlijk gedaan.

Mary geeft tijdens de eerste afspraak volledig advies over dermatografie en andere behandelingen.

Klik hier om een afspraak te maken.

Afspraak maken

Wat houdt de behandeling in?

Tijdens de eerste afspraak zal in een gesprek met de cliënt de voorgeschiedenis van de aandoening besproken worden. Er word een tepel getekend zoals die ongeveer er uit zal gaan zien wanneer deze getatoeëerd is. De cliënt kan hierdoor een beetje wennen aan het idee dat er weer een tepel aanwezig is. Ook worden verdoving en nazorg besproken.

 

Mary Smits Huid- en Lasertherapie heeft al heel veel patiënten naar tevredenheid kunnen helpen!

  • Starten met een tepeltatoeage

    Er word een begin gemaakt met het bepalen van de juiste kleur, de exacte plaats word bepaald en voorgetekend. Hierna word gestart met de tepeltatoeage. Vier tot zes weken daarna beoordelen patiënt en Mary samen of de vorm en de kleur goed zijn. In de daarop volgende behandeling(en) stelt Mary de kleur bij.

  • Resultaat

    Direct na de behandeling is de pigmentatie nog vrij donker en kan de huid licht gezwollen zijn. Door het natuurlijke vernieuwingsproces van de huid wordt de pigmentatie enkele dagen na de behandeling tot 40% lichter. Als de tatoeage de natuurlijke vorm en kleur zo dicht mogelijk benadert, is het werk van Mary klaar. Een tatoeage kan na enkele jaren vervagen waardoor hij bijgewerkt moet worden. Dit is een normaal biologisch proces.

  • Nazorg

    Houd de getatoeëerde huid de eerste week na de behandeling droog. Kort douchen mag, maar uitgebreid badderen is niet verstandig. De tatoeage mag niet week worden. De huid kan gaan vervellen en soms ontstaan er korstjes waaraan u niet mag krabben. Licht insmeren met Vaseline of Bepanthen crème is toegestaan. Zorg ervoor, dat u het getatoeëerde gebied het eerste half jaar goed beschermt tegen de zon. Dek het gebied af met kleding of met een pleister of bescherm het met een zonnebrandcrème met een hoge spf-factor.

Tepeltatoeage
Tepel-tatoeage
 

Nederlands Vereniging van Huidtherapeuten

KP Kwaliteitsregister Paramedici