LittekensAfspraak maken huidtherapie

Fractional CO2 laser

Fractional Laser behandeling voor (acne) littekens, hyperpigmentatie en huidverbetering.

Fractional CO2 Laser

De Fractional CO2 laser wordt naast huidverbetering  ook ingezet voor het behandelen van rimpels,  striae, littekens, acne littekens en pigmentvlekken.

de Fractional CO2 Laser is een van de meest geavanceerde methodes om uw huid egaler, vitaler, en rimpellozer te maken.

Niet alleen (acne) littekens, vergrote poriën, een onregelmatige huidstructuur zijn indicaties om te behandelen.

Maar ook verslapte huid, bv rondom de ogen,  kunnen in een aantal goed uitgevoerde laserbehandelingen weer een frisse uitstraling krijgen. De Fractional Co2 laser is de gouden standaard bij kleine verticale rimpeltjes op de bovenlip,

Met de CO2 kunnen goedaardige huidtumoren, zoals xanthelasma, syringomen, kleine wratten, voetwratten en fibroompjes  uitstekend verholpen worden.

Omdat de parameters van de laser nauwkeurig kunnen worden ingesteld zijn er vele mogelijkheden om Uw huid te behandelen. Kiest U voor een downtime van een week worden er zwaardere laserinstellingen toegepast. Echter is een “light” behandeling ook mogelijk, waarbij vooral de nadruk wordt gelegd op vernieuwing van de huid en de downtime minder heftig verloopt.

Roodheid na de laserbehandeling kan een aantal weken aanhouden, maar hoeft met de juiste camouflage geen probleem te zijn.

Bij de “light” variant zal ook deze roodheid minder lang aanwezig zijn.

Mary gebruikt voor bovengenoemde behandelingen de MedArt FRx Intenz CO2 Laser. Door deze laser worden collageen en elastine geactiveerd om de huid gladder, strakker en steviger te maken.

 • Intakegesprek

  Tijdens een eerste intakegesprek komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke methode voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico’s en de nazorg. U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode erna.

 • Behandeling

  Voor de behandeling worden er foto’s gemaakt. De behandeling zelf kan zonder verdoving worden uitgevoerd en duurt gemiddeld 10 tot vijftig minuten.  Tijdens de behandeling word uw huid gekoeld met zeer koude lucht. Indien gewenst mag u een uur van te voren verdovings crème toepassen. Deze is op recept te krijgen via Uw huisarts.

  Afhankelijk van de indicatie zijn meerdere lasersessies noodzakelijk.

 • de behandeling

  Met de gefractioneerde laser wordt over het te behandelen gebied een gelijkmatig patroon van gaatjes in de huid gemaakt en verdeelt de warmte van de laser zich onder het huidoppervlak.

  Omdat de behandeling gefractioneerd word toegepast zal de onbehandelde huid de ‘beschadigde”huid ondersteunen om te herstellen. Huidprocessen worden in gang gezet, waardoor collageen en elastinevezels zich versterken en herrangschikken, en hierdoor het huidoppervlak verbeterd.

  De behandeling zelf word over het algemeen goed ervaren, tijdens de behandeling wordt Uw huid gekoeld.

  Hitte sensatie NA de behandeling kan enkele uren aanhouden.

  Geadviseerd word om niet met water te koelen, maar met koude lucht: bv een föhn.

  U krijgt een verzorgende en kalmerende zalf mee die u naar behoefte mag gebruiken.

 • Resultaat

  Afhankelijk van het gewenste resultaat en de ernst van de indicatie zijn 1 tot 4 behandelingen nodig om een maximaal resultaat te behalen.  Een meer oppervlakkige behandeling kan sneller herhaald worden dan een diepere of zwaardere behandeling.

  5 tot 6 maanden na de laatste lasersessie kan het uiteindelijke resultaat beoordeeld worden, de huid heeft tijd nodig om sterker collageen en elastine op te bouwen en van binnenuit te vernieuwen.

 • Herstel

  Door de laserbehandeling is de huid aanvankelijk  rood en gezwollen. Om de huid te kalmeren wordt deze gekoeld en daarna met een speciale crème behandeld. Deze crème krijgt u ook mee voor de thuisverzorging en is onderdeel van de therapie.

  Na de behandeling mag u Uw huid minimaal 6 weken niet blootstellen aan de zon. Wij raden u  aan een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor te gebruiken. Direct na de behandeling maakt u een controle afspraak.

 • Genezing

  de fractional laser is een verfijnde uitvoering van de traditionele CO2 laser. dat betekend dat de laserstraal die vroeger een doorsnede had van 1 cm. nu in kleine straaltjes van 160 micron op de huid worden opgedeeld.

  Deze kleine gaatjes (wondjes) genezen zonder complicaties omdat ze aan alle kanten worden omgeven door gezonde huidcellen. Na de behandeling is de huid rood en gezwollen en ervaart met een warmtesensatie die enkele uren kan aanhouden. Het behandelde gebied vormt kleine korstjes waardoor het huidoppervlak wat onregelmatig aanvoelt. De zwelling verdwijnt meestal na vier tot vijf dagen. De roodheid houdt wat langer aan maar mag gecamoufleerd worden.

  Tijdens het genezingsproces worden zowel de opperhuid als het bindweefsel in de lederhuid vernieuwd. De huid krijgt daardoor voor een groot deel haar volle, vitale uitstraling weer terug.

 • Risico’s en complicaties

  Een behandeling met de MedArt Intenz Fractional CO2 Laser is veilig. U komt NIET in aanmerking voor een behandeling als u een getinte of donkere huidskleur (huidtype 4/5 ) heeft, zwanger bent of borstvoeding geeft. Wanneer u bekend met Herpes Labialis (koortslip) wordt er alleen behandeld indien u via de huisarts Zovirax tabletten voorgeschreven krijgt en deze gedurende 5 dagen inneemt.

  Huidtypes 3 kunnen een tijdelijke hypo- of hyperpigmentatie ontwikkelen, deze is van voorbijgaande aard en zal binnen een paar maanden volledig herstellen.

De laserbehandeling voor (acne)littekens en huidverjonging wordt uitgevoerd met de  MedArt Frx Intenz CO2 laser. De juiste apparatuur voor een optimaal resultaat.

Maak een afspraak met Mary Smits en krijg volledig advies over huidverbetering, littekens en overige behandelingen.

Littekens

Fractional CO2 laser

De behandelingen worden door Mary Smits gedaan met de MedArt Fractional Intenz CO2 laser

 

Nederlands Vereniging van Huidtherapeuten

KP Kwaliteitsregister Paramedici