Endermotherapie

Endermotherapie is het medisch toepassen van endermologie bij o.a. het behandelen van brandwonden, littekens en fibrose. Door de bloed- en lymfecirculatie te stimuleren kan de huid haar afvalstoffen beter afvoeren en worden huidstrukturen weer soepel waardoor betere bewegingsvrijheid.

Wat is endermotherapie?

Endermotherapie heeft betrekking op alles wat zich onderhuids afspeelt, zoals oedeem en vetophopingen, stoornissen in het bindweefsel en littekenweefselvorming.

Mary gebruikt hiervoor het LPG (Louis Paul Guitay) apparaat dat een zuigwerking op de huid combineert met een rolmassage. Het apparaat vermindert de druk in het weefsel waardoor het lymfe beter wordt opgenomen en afgevoerd. De stofwisseling en de doorbloeding neemt toe waardoor afvalstoffen beter worden afgevoerd. De werking is in diverse wetenschappelijke studies bewezen.

Het LPG apparaat lift, rolt en masseert de huid. Hierdoor wordt elasticiteit herwonnen, worden de vochtcirculatie en doorbloeding sterk verbeterd en herstelt de structuur van de huid zich. Hierdoor zijn brandwonden, littekens en fibrose erg goed te behandelen.

Endermotherapie wordt uitgevoerd met het LPG apparaat. Hoogwaardige apparatuur voor een optimaal resultaat.

           Behandelmethode

Endermotherapie behandeling

De behandeling geschiedt met het LPG-apparaat dat de huid opneemt en bewerkt door een in- en uitrollende beweging. Er worden diverse behandelkoppen toegepast bij verschillende indicaties.

Huidverklevingen  komen daardoor los van hun onderlaag. eiwitrijk of fibrotisch oedeem word soepeler en beter afgevoerd.

De zuigende en rollende beweging van de behandelkop stimuleert de bloed- en lymfecirculatie van het lichaam en bevordert de afvoer van afvalstoffen.

Aangetoond is dat de behandeling de organische functies herstelt en activeert en dus perfect past binnen de huidtherapie waarbij het doel het  verbeteren van huidstructuur en mobiliteit zijn.

endermologie
endermolgie

Maak een afspraak met Mary Smits en krijg volledig advies over endermotherapie  en overige behandelingen.

Endermotherapie

Endermotherapie wordt door Mary gedaan met het LPG apparaat

 

Nederlands Vereniging van Huidtherapeuten

KP Kwaliteitsregister Paramedici