tatoeage verwijderenAfspraak maken huidtherapie

Tatoeage laser | tatoeage laten verwijderen

De energie van de laser word opgenomen door de tatoeagekleurstof. Deze worden in miniscuul kleine deeltjes verpulvert en door het lichaam afgebroken en afgevoerd.
afhankelijk van de tatoeagekleur en -diepte zijn meerdere lasersessies noodzakelijk om het gewenste resultaat te behalen.

Wat is een tatoeage?

Een tatoeage is een lichaamsversiering waarbij een inkt of pigmentkleurstof in de huid word getatoeëerd. Ongeveer 25% van de mensen met een tatoeage in Nederland heeft spijt van de tatoeage en laat deze weer verwijderen.

Het plaatsen van een tatoeage

Bij het plaatsen van een tatoeage wordt inkt met een naaldje in de (leder)huid gebracht. Deze inkt veroorzaakt een reactie van het immuunsysteem, aangezien er lichaamsvreemd materiaal (de inkt) is achtergelaten.

Door deze reactie wordt de inkt ingekapseld in cellen vlak onder de grens tussen de opperhuid en de lederhuid. Deze cellen kunnen na een lange periode van vele jaren wat lager in de lederhuid zakken.

Hierdoor ontstaat het effect dat een tatoeage minder scherp qua tekening blijft.

Mary Smits Huidtherapie

Q-switched ND YAG laser

In onze praktijk werken we met een  Q-Switched Yaglaser. Deze laser werkt op 2 golflengtes:

  • 532 Nanometer:  in deze golflengte vallen de warme kleuren rood, paars en oranje.
  • 1064Nanometer: in deze golflengte vallen de donkere kleuren zwart, blauw en bruin.

De Q-switched laser werkt met zeer korte laserpulsen. Deze worden uitgedrukt in nanoseconden.

De kleurstoffen van de inkt word in ultra kleine deeltjes gebroken en vervolgens door  “opruim” cellen opgenomen en afgebroken en vervolgens verwijderd via het lymfesysteem. Dit proces duurt enkele maanden.

Onze laser beschikt over Q-PTP (quikly pulse tot pulse). Dit is de laatste duale pulse methode van de Q switched Yaglasertechnologie welke de laser-effectiviteit verhoogd met minimale bijwerkingen. Met de Q-PTP kan een hogere parameter worden bereikt en toegepast dan met een reguliere single pulse methode.

De behandeling tatoeage verwijderen wordt uitgevoerd met een Q-switched ND YAG laser. Hoogwaardige apparatuur voor een optimaal resultaat.

Maak een afspraak met Mary Smits en krijg volledig advies over verwijderen van tatoeage door laser en overige behandelingen.

Verloop van de behandeling

Een verdoving is niet noodzakelijk nodig en tijdens de behandeling wordt Uw huid gekoeld met koude lucht. Deze lucht is zo koud ( -25) dat deze tevens werkt als een verdoving.

De laser geeft zeer korte pulsen af op de tatoeage. Dit voelt aan als kleine warme speldenprikjes. De huid kleurt  wit op tijdens de laser behandeling. Het frosting – effect. Dit trekt echter snel weer weg binnen 15 minuten.

Door de behandeling neemt de huid veel warmte op.
Hierdoor kan roodheid en oedeem/vochtophoping ontstaan. Met name als er nog sprake is van veel inktdichtheid zal dit sneller voorkomen dan wanneer er al veel inkt verwijderd is.

Na de behandeling wordt de huid nagekoeld en een antibacteriële crème aangebracht. Ook is het mogelijk dat er wat inkt uit de huid komt. Er kunnen kleine blaren en korstjes ontstaan, daar waar het laserlicht de tatoeage heeft verpulverd. De korstjes vallen na een aantal dagen eraf.

Goed resultaat is pas na enkele maanden zichtbaar. De huid is erg gevoelig na een behandeling en het is dan ook belangrijk om uit de zon blijven en de huid goed te verzorgen met een goede sunblock.

Hoe meer tijd er tussen de behandelingen in zit, hoe meer tijd uw huid de kans krijgt het pigment op te ruimen en te herstellen. Daarom houden wij een interval aan van 6-12 weken, afhankelijk van uw tatoeage.

Tatoeage laser

Tatoeage verwijderen

Tatoeage verwijderen wordt door Mary Smits gedaan met de  Q-switched ND YAG laser

 

 

Nederlands Vereniging van Huidtherapeuten

KP Kwaliteitsregister Paramedici