tatoeage verwijderenAfspraak maken huidtherapie

Tatoeage laser | tatoeage laten verwijderen

De energie van de laser word opgenomen door de tatoeagekleurstof. Deze worden in miniscuul kleine deeltjes verpulvert en door het lichaam afgebroken en afgevoerd.
afhankelijk van de tatoeagekleur en -diepte zijn meerdere lasersessies noodzakelijk om het gewenste resultaat te behalen.

Wat is een tatoeage?

Een tatoeage is een lichaamsversiering waarbij een inkt of pigmentkleurstof in de huid word getatoeëerd. Ongeveer 25% van de mensen met een tatoeage in Nederland heeft spijt van de tatoeage en laat deze weer verwijderen.

Het plaatsen van een tatoeage

Bij het plaatsen van een tatoeage wordt inkt met een naaldje in de (leder)huid gebracht. Deze inkt veroorzaakt een reactie van het immuunsysteem, aangezien er lichaamsvreemd materiaal (de inkt) is achtergelaten.

Door deze reactie wordt de inkt ingekapseld in cellen vlak onder de grens tussen de opperhuid en de lederhuid. Deze cellen kunnen na een lange periode van vele jaren wat lager in de lederhuid zakken.

Hierdoor ontstaat het effect dat een tatoeage minder scherp qua tekening blijft.

Mary Smits Huidtherapie

Q-switched ND YAG laser

De meest gebruikte methode om een tatoeage te laten verwijderen is met een Q-Switched Yaglaser. Deze laser werkt op 2 golflengtes:

  • 532 Nanometer:  in deze golflengte vallen de kleuren rood, oranje en geel
  • 1064Nanometer: in deze golflengte vallen de kleuren zwart, bruin, violet, blauw en groen.

De Q-switched laser werkt met zeer korte laserpulsen. Deze worden uitgedrukt in nanoseconden.

De kleurstoffen van de inkt word in ultra kleine deeltjes gebroken en vervolgens door  “opruim” cellen opgenomen en afgebroken en vervolgens verwijderd via het lymfesysteem. Dit proces duurt enkele maanden.

Over het algemeen worden donkere tatoeage kleuren het makkelijkst verwijdert door de laser. Deze donkere kleuren absorberen het beste de golflengte van de laser.
De huidskleur is ook van belang. Hoe lichter de huid hoe minder de laserstralen in de omliggende huid worden opgenomen. Een donkere huid bevat meer melanine. Dit pigment in de huid neemt dan ook sneller het laserlicht op, waardoor het effect op de tatoeage minder wordt.

De behandeling tatoeage verwijderen wordt uitgevoerd met een Q-switched ND YAG laser. Hoogwaardige apparatuur voor een optimaal resultaat.

Maak een afspraak met Mary Smits en krijg volledig advies over verwijderen van tatoeage door laser en overige behandelingen.

Verloop van de behandeling

Een verdoving is niet noodzakelijk nodig maar via de huisarts kan een verdovingscrème worden aangevraagd om de behandeling te verzachten. Het laten zetten van een tatoeage is pijnlijk, maar het verwijderen kan ook erg gemeen zijn.

De laser geeft zeer korte pulsen af op de tatoeage. Dit voelt aan als kleine warme speldenprikjes. De huid kleurt wat wazig wit tijdens de laser behandeling. Het frosting – effect. Dit trekt echter snel weer weg.

Door de behandeling wordt de huid licht beschadigd.
Hierdoor kan roodheid en oedeem/vochtophoping ontstaan.

Na de behandeling wordt de huid gekoeld en een antibacteriële crème aangebracht. Ook kan er wat inkt uit de huid komen. Vervolgens kunnen er kleine blaren en korstjes komen op de huid, daar waar het laserlicht de tatoeage heeft verpulverd. De korstjes vallen na een aantal dagen eraf.

Goed resultaat is pas na enkele maanden zichtbaar. De huid is erg gevoelig na een behandeling en het is dan ook belangrijk om uit de zon blijven en de huid goed te verzorgen met een goede sunblock.

Tatoeage laser

Tatoeage verwijderen

Tatoeage verwijderen wordt door Mary Smits gedaan met de  Q-switched ND YAG laser