Couperose | Wat kunt u van de laserbehandeling verwachten?

Het laseren van couperose kan gebruikt worden voor verschillende vaatafwijkingen. Couperose is een rode verkleuring in de huid met daarin allemaal kleine gesprongen adertjes. Rosacea is een vorm van couperose gecombineerd met acne. Er zijn dan ook puistjes aanwezig,
Deze huiden zijn vaak overgevoelig en worden gestimuleerd door zon, koude, alcohol, koffie en scherpe specerijen.
Met de juiste lasertechniek kunt u hier prima van af geholpen worden.

 • Wat te doen vóór de behandeling

  Het laserlicht is volkomen veilig,  er zijn echter een paar voorwaarden die in acht genomen moeten worden.

  • Uw huid mag absoluut niet gebruind zijn, dus minimaal 4 weken voor de laserbehandeling geen zonexpositie.
  • Bepaalde medicatie kunnen Uw huid lichtovergevoelig maken, er word gevraagd  een lijstje te maken van uw medicatie zodat Mary rekening kan houden met de juiste instellingen van de laser.

  Tevens draagt U tijdens de lasersessie een speciale bril ter bescherming van de ogen.

 • Hoe verloopt de behandeling?

  De behandeling is gebaseerd op de absorptie van laserlicht in het bloed.  De rode kleurstof van het bloed (hemoglobine) absorbeert deze lichtstraal. Het licht wordt omgezet in warmte. Deze warmte vernietigt de bloedvatwand, zodat deze zichtbaar verdwijnt.
  Hoe lichter de huidskleur hoe effectiever de behandeling. De behandeling is hierdoor het meest geschikt bij een lichte huid.

  U krijgt een verzachtende en verzorgende crème met UV bescherming mee voor de thuisverzorging.

 • Hoe lang duurt de behandeling?

  Een gezichtsbehandeling duurt 10 tot 20 minuten, een behandeling van de benen duurt 20 tot 60 minuten.

 • Is de behandeling pijnlijk?

  De meeste mensen die een behandeling hebben ondergaan vergelijken dat met een prikkend gevoel, gevolgd door een warmtesensatie die enige minuten aanhoudt.

  Na de behandeling kan enige roodheid en oedeem ontstaan, die snel weer verdwijnt. Op de vaatjes die behandeld zijn ontstaan binnen een week zeer kleine korstjes die snel genezen. u krijgt een verzorgende en verzachtende creme voor de thuisverzorging

 • Zijn er risico´s of complicaties?

  Zoals bij alle laserbehandelingen bestaat het risico dat de behandelde huid iets donkerder of lichter wordt. Vrijwel altijd is dit van voorbijgaande aard. Wij raden u ook aan om vier weken vóór de behandeling en tot vier weken na de behandeling niet in de zon of onder de zonnebank te gaan. Daarnaast is het raadzaam om tijdens deze periode een goede zonbescherming (sunblock) te gebruiken.

 • Hoeveel behandelingen zijn nodig?

  Bij geringe vaatjes is meestal één behandeling voldoende. Bij méér vaatafwijkingen zijn over het algemeen 1 tot 3 behandelingen nodig. De herhalingsbehandelingen vinden gemiddeld om de 4 weken plaats.

 • Informatie en afspraken

  Als u interesse heeft in een behandeling, kunt u een afspraak maken voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek zal Mary bepalen of u in aanmerking komt voor een behandeling. Ook worden hierin de kosten met u besproken. Een intakegesprek kost 17.50, indien er een lasertest word gedaan 35 euro. Deze kosten worden echter verrekend met de eerstvolgende behandeling.

Couperose

De behandeling van couperose wordt uitgevoerd met een diode-laser of  VPL laser. Goede apparatuur voor een optimaal resultaat.

Maak een afspraak met Mary en krijg volledig advies over couperose en overige behandelingen.

Couperose

Couperose

De behandeling van couperose wordt door Mary gedaan met een diode-laser of VPL laser