Medische huidtherapieAfspraak maken huidtherapie
Cosmetische huidtherapieAfspraak maken huidtherapie
pigmentvlekkenAfspraak maken huidtherapie
LittekensAfspraak maken huidtherapie
OedeemtherapieAfspraak maken huidtherapie

Laser ontharing

Mary Smits is gekwalificeerd lasertherapeute en lid van de DALA (Dutch Aesthetic Laser Association)

Ongewenste haargroei is voor veel mensen een groot probleem. Door scheren, harsen, epileren of behandelen met hormoonpreparaten wordt geprobeerd haargroei tegen te gaan. Tegenwoordig is het mogelijk om haargroei te reduceren met 70 tot 90%, zonder de vaak pijnlijke neveneffecten van de voornoemde mogelijkheden.

In de praktijk kunnen drie verschillende lasersystemen worden inzet om de ongewenste haargroei te behandelen. Een klasse 4 diode laser, een Long Pulse Yag laser en een Ulta Variable Pulsed Light ( UVPL)

Mary legt uit wanneer en waarom welk laser ontharings apparaat gebruikt wordt.

  • Erkend NVH-huidtherapeute

    Mary Smits is al meer dan 25 jaar erkend NVH-huidtherapeute.

  • Resultaat

    Bij Mary Smits bent u verzekerd van kwaliteit voor de behandelingen en het geven van advies.

  • Specialist

    Mary Smits is uw specialist als het om huidtherapie, lasertherapie en huidverjonging gaat.

lasertherapie

Vergoedingen zorgverzekeraars

Het verwijderen van overbeharing in het gelaat wordt bij de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Laserlicht

Wat kunt u met behulp van laserlicht bereiken?
De ongewenste haargroei wordt op de behandelde plekken tot 70-90% verminderd. De resterende haren die eventueel niet voldoende hebben gereageerd op de behandeling zijn de dunnere haren met weinig pigment.

Welke lichaamsdelen kunnen we behandelen?
Het gezicht, de benen, armen en rug (nagenoeg alle lichaamsdelen) kunnen met laserlicht worden behandeld.

Doet het pijn?
De meeste mensen constateren tijdens de behandeling een warm prikkelend gevoel. Na de behandeling kan een lichtrode uitslag of zwelling (folliculair oedeem) zichtbaar zijn, die snel weer verdwijnt.

Hoeveel behandelingen heeft u nodig?
Haren groeien in verschillende fases,  de haargroeicyclus, de actieve groeifase, de regressieve fase en de rustfase. Voor het beste resultaat wordt uw haar in de groeifase met laserlicht behandeld. Voor een goed resultaat zijn 5-7 tot max 10 behandelingssessies nodig, met een tussenpauze van 5 tot 10 weken. Sommige haartypes of -kleuren zoals  rood, wit en (licht)blond haar zijn niet geschikt voor laser ontharing. Mensen met een lichte huidskleur en donker haar kunnen het beste resultaat verwachten, omdat de energie van het laserlicht word geabsorbeerd door het pigment wat zich in het haar bevind.  indien U bepaalde medicijnen  gebruikt of wanneer er een onderliggend ziekteproces gaande is kan het behandeltraject anders verlopen. Tijdens een intake word u uitgelegd wat u kunt verwachten.

Wat te doen voor en na de behandeling?

4 weken voor het starten van de laserbehandeling mag u niet epileren of harsen. U mag wel scheren of ontharingscrème gebruiken. Tevens mag uw huid niet gebruind zijn door zon of zonnebank. De Laserstralen worden namelijk ook geabsorbeerd door het pigment van uw zongebruinde huid en kunnen verbranding van de huid veroorzaken, met als gevolg hyper-of hypopigmentaties. Ook na de behandeling is het advies om gedurende 6 weken zonlicht te vermijden en uw huid te beschermen met een sunblock.

Laserontharing bij donkere huidtypes

Wanneer u een donker huidtype heeft word er gebruikt gemaakt van een Long-Pulse Yaglaser. Deze laser werkt op een golflengte van 1064 nm waardoor het dermale pigment ontziet word en de laserstraal de diepere huidlagen bereikt. Indien u met de LP Yaglaser word behandeld moet een iets langere adem hebben om tot een gewenst resultaat te komen. U heeft meestal wat meerdere behandelingen nodig dan bij andere lasertechnieken.

Ook voor mensen met een lichter huidtype die tijdens de zomermaanden of na vakantie een gebruinde huid hebben kan deze lasertechniek worden toegepast.

 

Nederlands Vereniging van Huidtherapeuten

Dutch Aesthetic Laser Association

Dala Mary Smits

KP Kwaliteitsregister Paramedici