Medische huidtherapieAfspraak maken huidtherapie



Roodheden en vasculaire aandoeningen

Wat houdt de vaatlaserbehandeling in?

Laser kan ingezet worden bij verschillende vaatafwijkingen.

Bij couperose zijn talrijke uitgezette rode of blauwe vaatjes in het gezicht zichtbaar. het komt vooral voor bij mensen met een blanke huidskleur en vaker bij vrouwen dan bij mannen. Couperose kan ook voorkomen bij Acne Rosacea,

Acne Rosacea is een chronische huidaandoening met een verhoogde ontstekingsreactie van de huid. welke zich uit in roodheid, couperose en  puistjes, vaak gelokaliseerd op neus en wangen. De huid is gevoelig, snel geïrriteerd, branderig en droog.

Met de juiste Lasertechniek kunnen andere vasculaire aandoeningen zoals  kleine bloedblaasjes, Spider Naevi “spinnetje” en ontsierende beenvaatjes uitstekend behandeld worden.

  • Wat te doen vóór de vaatlaserbehandeling

    Het laserlicht is volkomen veilig,  er zijn echter een paar voorwaarden die in acht genomen moeten worden.

    • Uw huid mag absoluut niet gebruind zijn, dus minimaal 4 weken voor de laserbehandeling geen zonexpositie of zelfbruinende creme.
    • Bepaalde medicatie kunnen Uw huid lichtovergevoelig maken, er word gevraagd  een lijstje te maken van uw medicatie zodat Mary rekening kan houden met de juiste instellingen van de laser.
    • U draagt tijdens de lasersessie een speciale bril ter bescherming van de ogen.

    .

  • Hoe verloopt de vaatlaserbehandeling?

    De behandeling is gebaseerd op de absorptie van laserlicht in het bloed.  De rode of blauw/paarse kleur absorbeert deze laserenergie.

    Het licht wordt omgezet in warmte. Deze warmte zorgt voor het stollen van de eiwitten in de bloedvatwand. Hierdoor beschadigd het vat en ruimt het lichaam het vaatrestant op.

    Tijdens de behandeling met de laser dragen u en de huidtherapeut een bril om de ogen te beschermen.
    Op de te behandelen huid wordt een koude gel aangebracht.
    De behandeling met laser is enigszins pijnlijk maar de huid hoeft niet verdoofd te worden. De meeste patiënten verdragen de behandeling goed. De laserpulsen voelen aan als warmte ‘prikjes’ op de huid. De huid wordt tijdens de behandeling kort gekoeld door een geavanceerd koelsysteem.

    Bij de behandeling van rosacea word vaak aanvullend met UVPL of Genesislaser behandeld om de diffuse roodheid aan te pakken.

    U krijgt een verzachtende en verzorgende crème met UV bescherming mee voor de thuisverzorging.

  • Hoe lang duurt de vaatlaserbehandeling?

    Een gezichtsbehandeling duurt 10 tot 20 minuten, een behandeling van de benen duurt 10 tot 60 minuten.

  • Is de vaatlaserbehandeling pijnlijk?

    Tijdens de behandeling met de laser dragen u en de huidtherapeut een bril om de ogen te beschermen.
    Op de te behandelen huid wordt een koude gel aangebracht.
    De behandeling met laser is enigszins pijnlijk maar de huid hoeft niet verdoofd te worden. De meeste patiënten verdragen de behandeling goed. De laserpulsen voelen aan als warmte ‘prikjes’ op de huid. De huid wordt tijdens de behandeling  gekoeld door een geavanceerd koelsysteem.

    Na de behandeling zal enige roodheid en oedeem ontstaan, die snel weer verdwijnt. Op de vaatjes die behandeld zijn ontstaan binnen een week zeer kleine korstjes die snel genezen. U krijgt een verzorgende en verzachtende crème voor de thuisverzorging

  • Zijn er risico´s of complicaties?

    Zoals bij alle laserbehandelingen bestaat het risico dat de behandelde huid iets donkerder of lichter wordt. Vrijwel altijd is dit van voorbijgaande aard. Als de huid getint of gebruind is, kan de kans hierop wat groter zijn. Wij raden u ook aan om vier weken vóór de behandeling en tot zes weken na de behandeling niet in de zon of onder de zonnebank te gaan. Daarnaast is het raadzaam om tijdens deze periode een goede zonbescherming met een beschermingsfactor 30 of hoger te gebruiken.

    De beenvaatjes zijn op een gebruinde huid minder goed te zien, wat behandelen bemoeilijkt. Dat houdt in dat u dus niet onder de zonnebank gaat en geen zelfbruinende crème gebruikt.
    Als u behaarde benen heeft dan verzoeken wij u het te behandelen gebied te scheren twee dagen voor de behandeling.

  • Hoeveel vaatlaserbehandelingen zijn nodig?

    Bij geringe gesprongen vaatjes in het gelaat is meestal één behandeling voldoende. Bij méér vaatafwijkingen zijn over het algemeen 1 tot 3 behandelingen nodig. De herhalingsbehandelingen vinden gemiddeld om de 6 weken plaats.

    voor beenvaatjes zijn over het algemeen zijn drie tot zes behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Tussen de behandelingen zit steeds acht tot tien weken. Niet alle beenvaatjes kunnen geheel verwijderd worden met een laserbehandeling, maar een afname van 70% is te verwachten.

    Het ontstaan van nieuwe (been) vaatjes in de toekomst kan door deze behandeling niet worden voorkomen.

  • Informatie en afspraken

    Alvorens er word overgegaan tot behandeling wordt eerst bekeken of uw huid geschikt is voor een vaatlaserbehandeling.

    voorgeschiedenis en medicatiegebruik worden besproken, een behandelplan word opgesteld, en er worden foto’s gemaakt.

    Eventueel word er een laser test gedaan om te kijken of uw huid goed reageert en om te ervaren wat u kunt verwachten.

    deze lasertest kost  E 57,50  inclusief consult en intake. Het intake bedrag (E30,-) word verrekend met de eerstvolgende behandeling.

Couperose

De vaatlaserbehandelingen worden uitgevoerd met diverse lasersystemen, waaronder de Longe Pulse Yaglaser, KTP-laser, Diode laser een Ultra Variable Pulsed Light

De juiste apparatuur voor optimaal resultaat bij diverse vaatleasies.

Maak een afspraak met Mary Smits en krijg volledig advies over de vaatlaserbehandeling en overige behandelingen.

Couperose

Vaatlaserbehandeling

De vaatlaserbehandeling wordt door Mary Smits gedaan met de LP Yag laser, de Diode laser en UVPL laser

 

Nederlands Vereniging van Huidtherapeuten

KP Kwaliteitsregister Paramedici