Deep Oscillation

Deep oscillation® is een internationaal gepatenteerde, bewezen technologie die gebaseerd is op de positieve effecten bij creëren van een elektrostatisch veld in het weefsel.

Elektrostatische impulsen

Met elektrostatische impulsen zorgt de deep oscillation® voor een aangename, diep effectieve trilling in de huid, bindweefsel, vetweefsel, spieren, bloed- en lymfevaten tot een diepte van 8 cm(!) op celniveau. Stilstaand weefsel wordt door deze trillingen in beweging gebracht . In tegenstelling tot andere (fysische) therapieën komt de therapeutische werking van binnenuit waardoor er met weinig druk gewerkt kan worden.

Toepassingsgebieden zijn eindeloos. Bij oedeempatiënten heeft de deep oscillation® een zeer grote toegevoegde waarde, doordat fibroseweefsel losser wordt gemaakt en pijn aanzienlijk wordt gereduceerd, ook in combinatie met mld behandeling.

Deep Oscillation

De behandelingen voor Deep oscillation®  worden door Mary Smits persoonlijk uitgevoerd.

 • Aangename behandeling

  Deep oscillation® maakt, dankzij z’n niet-invasieve, zachtaardige aard, vroegtijdige behandeling mogelijk, zelfs al vanaf 1 dag postoperatief. En ook chronische aandoeningen kunnen met dit apparaat effectief behandeld worden. Doordat de deep oscillation® als “hands-on” apparaat ingezet kan worden, is een combinatie met diverse behandelingen snel te maken. Deep oscillation® kenmerkt zich doordat er met weinig druk, effectief gewerkt kan worden tot in de diepere weefsellagen. Dit maakt een behandeling voor de patiënt zeer aangenaam.

 • Weefselherstel

  Ook in de (top)sport, waar snel herstel heel belangrijk kan zijn , heeft deep oscillation® een meerwaarde, omdat het direct zorgt voor weefselontspanning en weefselherstel. Deep oscillation® voldoet aan de laatste veiligheidsstandaarden, is CE-gemarkeerd volgens 93/42/EEC, ISO 9001 en ISO.

 • Trillingsfrequenties

  De Deep Oscillation heeft meerdere trillingsfrequenties waar op gewerkt kan worden. Deze trillingsfrequentie kunnen bekend voorkomen, in de Fysiotechniek worden deze al jaren gebruikt. Er is wel een verschil met de fysiotechniek apparatuur; de Deep Oscillation werkt niet van punt A naar B en heeft het ook geen resonantie op de botten.

  De hoge frequentie 120-250 Hz.
  Deze frequentie wordt ingezet voor pijndemping en heeft een oppervlakkig gevoel. Dit wordt dan ook ingezet voor pijndemping bij diverse aandoeningen  en is direct post-operatief te gebruiken. Ook bij Lipoedeem patiënten kan deze frequentie een verlichting geven.

  De midden frequentie 40-120 Hz.
  De midden frequentie van de Deep Oscillation heeft een licht pompend effect en geeft een schuddend gevoel in het weefsel. Met name bij verklevingen is deze frequentie zeer goed in te zetten. In combinatie met een massage heeft de midden frequentie zeker een meerwaarde.

  De lage frequentie 10-40 Hz.
  Deze frequentie heeft eveneens een pompend effect en geeft een diep en stroef gevoel bij behandelen. Door de langzame trilling is het gevoel er tot diep in de huid. De lage frequentie wordt met name ingezet in combinatie met een MLD behandeling, het helpt de stuwing. Bij vastzittende spieren is dit een trilling die als zeer prettig wordt ervaren en de spieren losser maakt.

 • Toevoeging bij bestaande behandelingen

  Lymfoedeem

  Deep Oscillation bevordert de afvoer van interstitieel vocht en metabolisch afval op celniveau. De lymfatische drainagebanen worden geactiveerd. Dit vermindert het oedeem aanzienlijk.

  Een studie van Jahr et al (Journal of Rehabil Med (40:645-650) in 2008 toont aan dat het toepassen van Deep Oscillation bij patiënten met lymfoedeem aanzienlijke pijnreductie en afname van zwelling laat zien.

  Lipoedeem

  Het pijndempende effect van Deep Oscillation kan een ware verlichting geven voor patiënten met lipoedeem. Dankzij de zachte techniek, kan zonder druk gewerkt worden.

  Post-operatieve nazorg

  Het is uniek te noemen dat Deep Oscillation vanaf dag 1 post-operatief toegepast kan worden om het natuurlijke genezingsproces te versnellen. Met Deep Oscillation wordt lokale inflammatie beperkt en pijn aanzienlijk gereduceerd. Met name na een oncologische, neurologische of traumatische ingreep helpt Deep Oscillation de patient door de eerste moeilijke dagen na een operatie heen.

  (Brand)wonden

  Deep Oscillation kan toegepast worden op en om (brand)wonden voor een snellere wondgenezing. Oedeemreductie en het anti-inflammatoire effect versnelt het weefselherstel.

  Verbeteren mobiliteit

  Chronische pijn en posttraumatische aandoeningen verminderen de mobiliteit. Deep Oscillation werkt spierontspannend, herstelt de zenuwfunctie en optimaliseert het metabolisme.

Maak een afspraak met Mary Smits en krijg volledig advies over Deep oscillation en overige behandelingen.

Deep Oscillation
Deep oscillation

Deep oscillation®

De behandeling met Deep oscillation® wordt door Mary Smits persoonlijk gedaan

 

Nederlands Vereniging van Huidtherapeuten

KP Kwaliteitsregister Paramedici